Оранжев код за опасно време днес - обилен дъжд с гръмотевици

...
Оранжев код за опасно време днес - обилен дъжд с гръмотевици
Коментари Харесай

Времето в събота: Оранжев код за обилни дъждове и гръмотевици

Оранжев код за рисково време днес - изобилен дъжд с гръмотевици в 15 области в страната - Видин, Монтана, Враца, Велико Търново, Ловеч, Габрово, София-област, София-град, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Благоевград, Кюстендил, Смолян и Перник.
Жълт код за превалявания с гръмотевици е разгласен в Плевен, Русе, Търговище, Сливен, Хасково и Кърджали. Днес още преди обяд в югозападната половина от страната, а след обяд и в североизточната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания, на доста места в Западна и Централна България, и гръмотевични стихии.
На места предстоящите нови количества на дъжда, основно в западните региони, ще доближат 50 mm. Почти без превалявания ще остане в крайните източни региони. Ще духа слаб до сдържан северозападен, в източните региони североизточен вятър. Температурите ще останат в необятни граници, от 17°-18° по високите западни полета до 28° на места в североизточните региони, в София - около 17°. По Черноморието преди обяд облачността ще е раздрана, след обяд - забележителна. На места ще има краткотрайни превалявания. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури ще са 23°-25°. Температурата на морската вода е 21°-24°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
 Над планините облачността ще е забележителна, купеста и купесто-дъждовна. На доста места, основно в масивите от Западна България ще има интензивни, краткотрайни и обилни по количество превалявания, съпроводени с гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 17°, на 2000 метра - към 10°.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР